×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 19. januar 2020, Kl. 15:00 til kl. 16:30

NYTÅRSKONCERT I VFK: Monique Thomas & Burich-l´Etienne N.O. Ensemble - et internationalt sammensat band, som spiller jazz, gospel og blues med “New Orleans-sound”.

Koncerten er et samarbejde imellem JazzHors og Vor Frelsers Kirke. Entré 100 kr inklusiv et glas vin. Billetter kan købes ved indgangen eller: https://jazzhors.safeticket.dk/


Ensemblet har lavet to anmelderroste gospel-CD´er med Lillian Boutté: ”He Touched Me” og ”Let There Be Peace” I januar 2019 var vi i studiet for at indspille en ny CD med Monique Thomas. CD´en forventes klar til juli 2019.

På burich.dk finder du flere oplysninger om ensemblet, koncertanmeldelser, turnéplan, biografier, diskografi.

Monique Thomas – Bordeaux, Frankrig (vocal) er født i Philadelphia (USA), hvor hun under sin opvækst lyttede til jazz, gospel, soul og ”black American music”. I en ung alder begyndte hun både at synge i kirkekor og spille klaver.

For at dygtiggøre sig studerede hun jazz og klassisk musik ved William Paterson University of New Jersey. Under studierne begyndte hun at optræde i klubber og festivaler i og omkring New York.

I 1998 flyttede Monique til Frankrig, hvor hun begyndte at undervise i jazzsang på Ciam Ecolé de Musiques i Bordeaux. Sideløbende hermed har hun sin egen solokarriere, som har ført hende til de fleste spillesteder og festivaler i Frankrig og optrædener i mange andre europæiske lande.

Monique er inspireret af sangerinder som Sassy, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Carmen McRae og Shirley Horn.

Thomas l´Etienne - Tyskland (clarinet/alto-&tenorsax) er født i Hamborg, Tyskland i 1956. Familien er af tysk/fransk og russisk oprindelse. Efter at have modtaget undervisning i guitar og balalajka, fik han sin første klarinet som 15 årig.

I slutningen af 70´erne var han flere gange i New Orleans, hvor han spillede sammen med Kid Thomas, Louis Nelson, Jeanett Kimball, Emanuel Sayles m.fl. I 1982 bad Lillian Boutté Thomas om at turnere sammen med hende på en turné i Europa. Navnet på orkestret var “Lillian Bouttés New Orleans Band”. De seneste år har Thomas opholdt sig flere måneder ad gangen i Rio, Brasilien, hvor han spiller med de lokale choro-musikere.

Finn Burich - DK (trombone) er født i Haderslev i 1958. Han nåede at præsentere Lillian Boutté i Danmark på en årlig turné hvert år i januar-februar måned fra 1995, og indtil hun måtte indstille sin karriere i 2016 på grund af sygdom. Finn har endvidere gennem en årrække turneret med Lillians band i Tyskland, England, Schweiz, Norge.

Finn Burich var medlem af og bandleader for Neanders Jazzband i perioden 1981-2000.

Med bandet “Finn Burichs New Orleans Jazzband”, som har eksisteret siden 1995, har han besøgt de fleste jazzklubber og koncertsale i landet og endvidere præsenteret forskellige udenlandske solister som Sammy Rimington (GB), Geoff Bull (AUS), Don Vappie (New Orleans, USA), Patrick Artero (F), Leroy Jones (New Orleans, USA), Topsy Chapman (USA), Phil Parnell (USA). Finn modtog Femø Jazzprisen i 2001.

Martin Schack - DK (piano)

Martin Schack er uddannet fra Vestjysk Musikkonservatorium i 1999.

Han er en meget efterspurgt pianist, ikke mindst grundet hans suveræne rytmiske timing. Modtog som den første rytmiske musiker komponisten Jacob Gades Legat på et hundrede tusinde kroner i 2000.

Martin har optrådt med navne som: DR Bigband, Finn Ziegler, Jesper Thilo, Alex Riel m.fl.

Torben Bøtker Bjørnskov - DK (bas)

Født i Skanderborg i 1966. Han er uddannet bassist fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København.

Torben har turneret med Lillian Boutté over det meste af verden, og vandt en international jazzpris som bedste solist i Spanien i 1994. Endvidere samarbejde med bla. Benjamin Koppel, Erling Kroner, Marie Bergman, Pinetop Perkins, James Moody, Tom Harrel, Billy Hart, Leroy Jones og mange andre.

Espen Laub von Lillienskjold - DK (trommer) Espen Laub von Lillienskjold er født i Herning i 1982.

Uddannet diplommusiker fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i 2005, solistklasse i 2008.

Kontraktansat hos Klüvers Big Band fra 2002 og frem til 2008, hvor Espen blev medlem af Matthew Herbert Big Band i England.