×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 24. november 2019, kl. 19:00

Aftengudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vor Frelsers Kirke slutter kirkeåret af med en musikgudstjeneste søndag den 24. november klokken 19. Her har sognepræst Anja Elm og organist Nicolai Nielsen allieret sig med sopran og violinist Jette Rosendal og blokfløjtenis Hanne Tolbøll til - sammen med menigheden - at runde kirkeåret af med musik.

Den danske salmebogs skat af dejlige aftensalmer synger vi sjældent i Vor Frelsers Kirke, da de fleste gudstjenester finder sted om formiddagen, men her er nogle af de flotteste - som Bliv hos os når dagen hælder og Sig månen langsomt hæver - sat på som fællessalmer. Sognepræst Anja Elm reflekterer over aftenens tekster og de suppleres med musik af Oscar Lindberg, Ole Bull, J. S. Bach og G. Ph. Telemann. Efter denne søndag er kirkens år slut og vi tager (først her) hul på et nyt år startende med venteugerne op til Kristi føldsel.

Når vi i Vor Frelsers Kirke holder aftengudstjeneste er det ofte som 'aftensang', hvilket enten er en fordanskning af middelaldermunkenes 'completorium' - den af dagens andagter der afslutter dagens arbejde - eller en oversættelse af den engelske tradition med 'evensong'. Begge andagter har tradition for at indeholde bestemte skriftsteder som enten læsninger eller korsatser. Men denne aften er det altså almindelige aftensange fra salmebogen, der udgør vores 'aftensang'.

Gudstjenesten tager en lille times tid og alle er velkomne indenfor i Vor Frelsers Kirke.

Medvirkende
Anja Elm
Sted Vor Frelsers Kirke, Torvet 9, 8700 Horsens, Danmark