Lørdag d. 27. juni 2020, Kl. 11:00 til kl. 12:00

- Beethoven 250 år -

Koncertmester ved Aarhus Symfoniorkester Ian van Rensburg og pianist Julia Tabakova spiller et program af musik for violin og klaver, bl.a. Beethovens berømte Kreutzer Sonata.

Ian van Rensburg er født i Sydafrika og begyndte at spille violin som 7-årig. Fra 1974-84 tog han undervisning hos Alan Solomon i Johannesburg. I 1984 vandt Ian 1.pris i Cape Town Symphony Orchestras 70th Anniversary Violin Competition. Herefter studerede han på Juilliard School of Music i New York med Dorothy DeLay og Naoko Tanaka som lærere. Han afsluttede med Bachelor og Master Degrees of Music i 1986, og herefter videruddanede han sig hos prof.Gerhard Schulz i Wien.

Fra 1988-92 var Ian 1.Koncertmester ved Stadttheater Giessen i Tyskland, og han har virket som Koncertmester hos en lang række orkestre, herunder Suedwestdeutsches Philharmonie Konstanz, Sudwestfaelisches Philharmonie Hilchenbach, ORF- Orkester Wien, Rotterdam Filharmoniske Orkester, Adelaide Symphony Orchestra, Orquestra Metropolitana Lisboa, Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Sinfonietta. Ian er meget berejst som solist og kammermusiker i Europa og Sydafrika.Herhjemme har han 2 faste ensembler: Duo Paganini (med guitaristen Søren Bødker Madsen) og Duo Kintala ( med accordeonist Branko  Djordjevic). 

Fra 1993 har Ian været ansat som 1. Koncertmester hos Aarhus Symfoniorkester.

Julia Tabakova er født og opvokset i Ukraine. Siden hun var 6, fulgte hun det traditionsrige musikuddannelsessystem: først musikskolen, så musikhøjskolen i hendes hjemby Chernigiv, og siden Den Nationale Tjajkovski Musikakademi i Kiev. Derfra er hun uddannet som solopianist, akkompagnatør og operarepetitør i 2004. Disse færdigheder blev Julia ved med at udvikle, da hun kom ind på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. I 2008 debuterede Julia fra solistklassen.

– Første gang jeg spillede kammermusik, stod det klart for mig, at det er det, jeg elsker og brænder for. Det gør mig lykkelig at være sammen om musikken med både mine medmusikere og mit publikum. Det er svært for mig at sige nej til et koncertprojekt, og dem har der været mange af og i adskillige lande.

Blandt meget andet har jeg været repetitør på Den Jyske Opera, sprogcoach på DetKongelige Teater, og akkompagneret utallige instrumentalister og operasangere til koncerter, konkurrencer, optagelsesprøver og festivaler. Jeg beundrer musikkens evne til at samle os omkring noget smukt og gøre os gladere, og tror på at al slags musik kan tale til alle. Det kræver blot, at man ved hvad skal der lyttes efter, og det hjælper jeg gerne publikum med gennem fortælling og til tider kreativ formidling.

Sted Torvet 9, 8700 Horsens