Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

AFLYST - Billetter refunderes automatisk igennem Safeticket - Nytårskoncert: Den danske salmeduo og vokalensemble GAIA

JAN
16

AFLYST - Billetter refunderes automatisk igennem Safeticket - Nytårskoncert: Den danske salmeduo og vokalensemble GAIA


Dato Søndag d. 16. januar 2022, Kl. 15:00 til kl. 16:15
Sted Vor Frelsers Kirke, Torvet 9, 8700 Horsens
AFLYST - Billetter refunderes automatisk igennem Safeticket - Nytårskoncert: Den danske salmeduo og vokalensemble GAIA

Et spændende møde imellem et af Damarks bedste klassisk kor og Den Danske Salmeduo, som udsætter salmerne for en jazz fortolkning.


Alle sangere i Vokalensemblet GAIA medvirker con amore, dvs. af lyst og af interesse for musikken. Også i det daglige beskæftiger en stor del af korets medlemmer sig med musik, som udøvende sangere, som studerende eller som undervisere. Siden korets start i 1989 har det været en hovedtanke at skabe et forum for opførelse af vokalmusik, der – ufortjent – sjældent høres i Danmark. Hvad enten vi synger den helt nye kormusik eller musik fra tidligere perioder, opsøger vi musikalsk frugtbare udfordringer, som kan udvide både vores og publikums kor-horisonter.

GAIA har kammerkorbesætning med 24 sangere, fordelt med 6 i hver stemmegruppe. Prøvearbejdet i GAIA er koncentreret omkring 4-5 årlige projekter med intensive weekendprøver og stemmegruppeprøver op til koncerterne. Denne arbejdsform har gjort det muligt for os at samarbejde med større eller mindre instrumentalensembler om sjældent hørt musik. Samarbejdspartnere har bl.a. været Århus Sinfonietta, Concerto Copenhagen, Ensemble Zimmermann og DJM-Percussion. GAIA ledes af korets medstifter og faste dirigent gennem alle årene, Søren Kinch Hansen.


Den Danske Salmeduo har siden 1996 givet ca. 500 koncerter i kirker og på spillesteder i Danmark og Tyskland og har syv anmelderroste albums bag sig.

Den Danske Salmeduo tager lytteren med på en rejse gennem århundreders kirkemusik. Duoen laver stemningsfulde nyfortolkninger af danske salmer, i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den amerikanske jazztraditions legende improvisationer og den klassiske musiktraditions nænsomhed.

Den røde tråd er de utrolig smukke og livskraftige salmer, som den danske musiktradition er beriget med – med melodier og harmonier enhver moderne komponist kan misunde. Mange af disse salmer har været en del af almindelige danskeres hverdag i hundreder af år. Med andre ord er salmerne danske klassikere, sange der bliver stående. Den Danske Salmeduo har lavet en række spændende nye bud på hvordan disse sange kan spilles – med respekt for det musikalske udgangspunkt og fornemmelse for den tekstlige baggrund.

Christian Vuust (f. 1964) er saxofonist, klarinettist og komponist. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. Modtog i 2017 Gaffelprisen (Danmarks ældste jazzpris). DMA-nomineret i 2014 for sit album Urban Hymn. Medvirker på over 90 pladeudgivelser.

Hans Esbjerg (f. 1967) er pianist og organist ved Christianskirken i Fredericia. Har i eget navn lavet cd’en Pop’n’Jazz og har sammen med bassisten Jens Jefsen udgivet cd’en Nice Noise Sweet Silence. Uddannet ved konservatorierne i Esbjerg og Aarhus.

Koncerten er et samarbejde imellem VFK og Jasshors.

Billetter koster 100 kr. på Safeticket efter 29. november. Der vil serveres et glas vil efter koncerten.