Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Matiné: Olivier Latry, orgel

NOV
13

Matiné: Olivier Latry, orgel


Dato Lørdag d. 13. november 2021, Kl. 11:00 til kl. 12:00
Sted Vor Frelsers Kirke, Torvet 9, 8700 Horsens
Matiné: Olivier Latry, orgel

Orgelmatiné med Olivier Latry

Vi kan endelig genindvie Vor Frelsers Kirkes orgel efter branden i 2018 og Corona pandemiet i 2020. Og vi er ekstra glade for at Olivier Latry, organist i den brandskadede Notre Dame i Paris vil forestå genindvielsen. Koncerten er arrangeret med venlig økonomisk støtte fra Frobenius Fonden.

Latry er en af Europas bedste organister og anledningen er at kirkens fine Frobenius orgel endelig er restaureret efter branden i 2018.

Programmet består af musik af orgel komponisten over dem alle Johann Sebastian Bach (1685-1750). Først hans Ricercare med 6 stemmer og derefter 2 værker som blev bearbejdet af 2 store franske organister, nemlig Charles Marie-Widor og Eugéne Gigout.

En tredje stor fransk organist, Jean Guillou, har lavet en bearbejdelse af Liszts berømte Præludium og Fuga over B-A-C-H, hvor han smelter Liszts 1. og 2. version af orgelværket sammen med Liszts egen klaverudgave til en sandt symfonisk effekt. 

Fransk orgelmusik er også med på prgrammet og demonstrerer hvor flot kirkens orgel kan håndtere disse to klangligt meget forskellige stilarter. Der ville kunne høres Louis Viernes Clair de lune samt Thierry  Eschaichs  Evocation II.


Til sidst kommer musik opstået i øjeblikket, når Latry demonstrerer sin vidt berømte evne som improvisator.

Vi håber at se rigtig mange til en koncert langt ud over det sædvanlige.

Der er som altid gratis adgang, men er frivilligt bidrag vil blive modtaget med tak.

Velkommen!