Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

VFK & Vennerne: "2 violiner og og en Steinway"

JUL
03

VFK & Vennerne: "2 violiner og og en Steinway"


Dato Lørdag d. 3. juli 2021, Kl. 11:00 til kl. 12:00
Sted Vor Frelsers Kirke, Torvet 9, 8700 Horsens
VFK & Vennerne:  "2 violiner og og en Steinway"

Matthias von Niessen og Todd Cadieux, to violinister fra 1.violin gruppen ved Aarhus Symfoniorkester, optræder i et program for to violiner og klaver med Kevin Laplante.

De vil begynde koncerten med Vivaldis elskede koncert for to violiner d mol. Så følger danskeren Knudåge Riisagers storslåede Sonata for to solo violiner op.55b. Riisagers symfoniske er blevet indspillet af Aarhus Symfoniorkester på fem CD’er. Riisager studerede også i Paris hos Albert Roussel og anses som en af Danmarks mest internationalt kendte komponister. Udover at være komponist og bæ.a.rektor for det kongelige musik konservatorium i København var han embedsmand i finans ministeriet. Hans “friheds-sang” efter befrielsen den 5.maj 1945 er meget kendt og blev sunget af hele befolkningen i Danmark.

Tjekkeren Bohuslav Martinů var efter studier i Prag også student i Paris og boede de senere år i USA og i Schweiz. Han komponerede stort set i alle genre og er også kendt for at komponere et værk “til minde om ofrene i Lidice” hvis helt uskyldige befolkning blev alle slået ihjel og byen tilintetgjort af tyske tropper (nationalsocialisterne) i 1942, efter at tysk  kommandant  Reinhard Heydrich var blevet myrdet af tjekkisk modstandsfolk.

Pablo de Sarasate var den mest kendte spanske violinist af sin tid i 1800 tallet, han var komponist af virtuos violinmusik, men andre komponister bæ.a. Saint-Saens, Dvorak og Max Bruch tilegnede ham  violin koncerter. Navara som spilles til slut af koncerten er det eneste værk han komponerede for to violiner og klaver.