Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

VFK & Vennerne: "Mesterligt Mozart og Romantisk Russisk" - Musik for strygertrio

JUL
24

VFK & Vennerne: "Mesterligt Mozart og Romantisk Russisk" - Musik for strygertrio


Dato Lørdag d. 24. juli 2021, Kl. 11:00 til kl. 12:00
Sted Vor Frelsers Kirke, Torvet 9, 8700 Horsens
VFK & Vennerne: "Mesterligt Mozart og Romantisk Russisk" - Musik for strygertrio

Venner af Vor Frelsers Kirke strømmer til fra nær og fjern for at spille matinékoncerter hele sommeren. Denne lørdag kommer Trio Trio til byen fra København for at spille musik for strygetrio: violin, bratsch og cello.

Christian Skovgaard Nielsen er næsten vokset op i Vor Frelsers Kirke som søn af en af kirkens organister. Hørte Bachs Juleoratorium der da han var 4 måneder gammel og har siden hørt og især spillet med i kirken mange gange på både cello og kontrabas, og har desuden sunget i kirkens kor. Han er nu flyttet fra Horsens til København for at gå på Sankt Annæ Gymnasium, der har en stærk musikprofil med kor og eget symfoniorkester.

Med sig i Trio Trio har han Johanne Lorenzen og Karl Bonde Torp.

Johanne Lorenzen spiller ikke kun bratsch, men dirigerer også orkestre rundt om i landet, hun har bla. gået på Malko dirigentskole og dirigerer for tiden København Ungdomssymfoniorkester.

Karl Bonde Torp spiller violin og studerer softwareudvikling på IT-Universitetet i København.

Alle tre medvirkende har mødt hinanden på et orkesterkursus i Nordjylland, og spiller nu ofte sammen i København.

Strygetrioen anses som regel som strygekvartettens lillebror, men er bestemt et lige så fedt format. Det har nemlig lige den rigtige størrelse til både at bruse i storhed men også dykke helt ned i det stille og intime.

Sergei Taneiev (1856-1915) er en - desværre lidt mindre kendt - russisk komponist, for han har skrevet god musik. Han var elev hos Tjajkovskijs, og det kan man sagtens høre i hans musik, som har svært ved at lyde andet end Russisk.

Amadeus Mozart skriver typisk wienerklassisk musik, som på en måde kan virke som ren matematik, men som udstråler ren lethjertethed og glæde. Mozart ligger langt fra Taneiev, men hvis man lytter efter kan man godt finde ligheder.

Koncerten varer omkring 45 minutter og der er gratis adgang.