Kollekt

I forbindelse med kirkens gudstjenester, samt ved visse særlige arrangementer, bliver der samlet ind blandt kirkegængerne. Denne praksis kaldes kollekt og har en ældgammel og godgørende tradition bag sig. 

Kollekten var en måde hvorpå kirkerne i gamle dage kunne samle ind til værdige formål balndt sognets velgørere. Pengene blev ofte brugt på f.eks. at bespise sognets fattige, drive hjælpeaktiviteter og agere sikkerhedsnet i en tid hvor velfærdsstaten, ja sågar staten i sig selv, endnu ikke var en tænkt tanke. 

Kirkerne samler idag stadigt ind via kollekter, der ligeledes går til gode formål. I vores sogn bruger vi de indkomne midler, uanset størrelsen, på kirkens menighedspleje. Den består primært af at uddele spisebilletter til vores mest udsatte sognebørn, således at de kan få to varme måltider om ugen i Kirkens Korshærs varmstue i Borgergade. 
Vi uddeler også julehjælp når tiden for højtiden står for døren, samt understøtter to børn via SOS børnebyerne.

Kirken er underlagt økonomiske regler for hvilke penge der må bruges på godgørende aktiviteter som disse. Vi må ikke bruge driftsmidler fra kirkeskatten til disse, men kun indsamlede midler fra kollekter og donationer. Derfor er vi som moderne kirke helt afhængige af gavmilde sognebørn og andre velgørere, i vores fortsatte arbejde for nogle af vores samfunds mest udsatte medborgere. Derfor er alle donationer i kirkens indsamlingsbøsser, på vores mobilepay konto, private donationer og fondsmilder, meget velkomne og velmodtaget.

Hvis man ønsker at støtte vores arbejde, men ikke nødvendigvis kommer i selve kirken, er man altid velkommen til at sende et bidrag på mobilepay nummeret: 15370.