Koncerter

Koncertkalender for forår 2024

 

Folder om kirkens sommerkoncerter 2023

Koncerter i vor Frelsers Sogn

Musik er en vidunderlig del af Skaberværket og en uundværlig del af Vor Frelsers Kirkes liv. Kirken har to organister, der har ansvaret for kirkens orgel, flygel og korsangere fra 9 til 70 år. Alle disse ressourcer er i sving året rundt for at styrke forkyndelsen og glæde menigheden.

Musikgudstjenester
Musikken klinger hver eneste gang, vi forsamles i kirken, men nogle gange gør vi os ekstra umage og giver musikken en fremtrædende rolle.

Billede af organist Kevin der dirigere et stort orkester


Året igennem er der musikgudstjenester - f.eks. alle adventssøndage, ved påske og ofte den sidste søndag i hver måned. Her får musikken lov at tage over og give rum og stemning for den enkelte til reflektion. Musikgudstjenesterne spænder vidt fra barokkens kantater med kor og orkester, værker for lige stemmer og harpe, klaver eller orgel, klassisk kammermusik og orgelmusik til musik af mere rytmisk tilsnit for børnekor.
Vi forsøger at spænde vidt og både holde den musikalske tradtion levende og samtidig forny repertoiret med nyopførelser og bestillingsværker - samtidig med at vi forsøger at udfordre og dygtiggøre vore korsangere.

Matinékoncerter
Gennem hele året afholdes arrangeres matinékoncerter lørdag formiddag klokken 11.

Billede af Nicolai der spiller på flygel i midten af kirken

Koncerterne er tænkt som en oase for byens borgere, når de færdes i den travle lørdagshandel. Her kan man sætte indkøbsposerne for en stund og slappe af til 45 minutters musik fra kirkens vidunderlige Frobenius-orgel fra 1977 med 42 stemmer fordelt på 3 manualer og pedal, fra det fine Steinway flygel eller gæstende instrumentalister eller kor.
Matinékoncerterne er uformelle, børn er meget velkomne, og man er ikke forpligtet til at høre hele koncerten. Efter matinékonceter samles ind til kirkens musikaktiviteter, men det er helt frivilligt, om man vil give en skærv.

Byenes egne ensembler
Vor Frelsers Kirke vil gerne være hele byens kirke og lægger gerne rum til, når Horsens Musikskole og lokale kor og ensembler vil præsentere deres musik for venner og bekendte. I december måned er der travlt med mange koncerter, men der optrædes året igennem.

Rytmiske koncerter
Vor Frelsers Kirke lægger også ofte rum til, når nogle af landets kendte sangere som Anne Linnet, Caroline Henderson, Søren Huss rejser gennem landet for at optræde live for deres lokale fans. Der tages entré ved disse koncerter, der afholdes af eksterne arrangører.

Få information om koncerter
Information om kirkens koncerter og musikarrangementer kan findes her på hjemmesiden, på Facebook eller i foldere i kirken.
Man kan også tilmelde sig vores mailing-liste på organister@hvfk.dk - så modtager man omtale af koncerter et par dage i forvejen på e-mail.

Støt kirkemusikken
Musikken i Vor Frelsers Kirke er primært financieret af menighedsrådet, og der er gratis adgang til langt de fleste arrangementer.
Vil man støtte kirkemusikken, kan man lægge f.eks. 20 kr. efter matinékoncerter eller melde sig ind i Kirkemusikkens Venner, der støtter udvalgte koncerter og fungerer som et økonomisk sikkerhedsnet. Kontingentet er 90 kr. årligt, og man kan melde sig ind ved at kontakte kirkens organister på mail organister@hvfk.dk

Orglet i Vor Frelsers Kirke, Horsens

   Kirkemusik